Oprez, elita prolazi!

Učesnici Svetskog ekonomskog foruma u Davosu prolaze svojim automobilima kroz okolna švajcarska sela. Zbog toga je jedna opština izdala neuobičajeno upozorenje.

„Mora se računati sa pojačanim saobraćajem i diplomatskim vozilima koja ne moraju da poštuju saobraćajna pravila“, piše opština Kiblis roditeljima dece koja pohađaju tamošnje obdanište. Ivo Cvajfel, rukovodilac školskog okruga Kiblis, kaže da je roditeljima preporučeno da ovih dana na putu ka školi i posebno prilikom prelaska glavnih ulica prate svoju decu. Starijim učenicima je već rečeno da povećaju opreznost.

Roditelji su potvrdili da je ovo upozorenje opravdano: „U sredu je jedna crna limuzina brzinom od oko 80 km/h prošla kroz crveno svetlo ne obazirući se na pešački prelaz“, rekla je meštanka Rut Več, i dodala da „limuzine pretiču one koji voze kroz selo brzinom od 50 km/h“.

Utešno: kad god vremenske prilike to budu dozvoljavale, konvoji limuzina neće voziti kroz selo – učesnici Svetskog ekonomskog foruma će tada iz svojih hotela biti prebacivani helikopterima pa će rasteretiti puteve.

Izvor: „20 minuta“ (Švajcarska) – za kratko vreme, broj komentara članka je blokirao sajt…